Advanced Search

PROJECT

TRIBUTE BOXING


Packing a Punch for a Knock Out Finish!

 

Tribute Boxing Gym recently moved into their new space in the Undercroft of Collins Square in the Melbourne Docklands. Peckvonhartel and NDY Light were commissioned by Walker Corporation, on behalf of Tribute Gym, to reinvigorate the previously unused zone beneath Collins Street Bridge and deliver a functional training space offering a fresh twist on the stereotypical boxing gym.

 

At the centre of the design sits a bespoke boxing ring which seemingly floats above the ground, achieved through the use of a recessed continuous mirror. A structural steel clamp system allows the custom DARKON SLIM C extrusion lighting and services to hang throughout the space without any negative effect on the Collins Street bridge above.

 

The completion of the space marks the final project of a three stage upgrade to the Collins Street Undercroft. The upgrade included an End of Trip facility, Good Cycles bike shed and Tribute Boxing Gym; all three designed and delivered by Peckvonhartel with lighting inclusions manufactured by DARKON.


LOCATION

Docklands, VIC


ARCHITECT

Peckvonhartel


CONSULTANT

NDY Light


CONTRACTOR

BREC


PRODUCTS USED
SLIM C SUS,

REFERENCE IMAGES

  • SLIM C SUS

THE POWER OF LIGHT IS THE BALANCE OF DARKNESS. DARKON DEFINES THE EDGE OF LIGHT.

VIEW OUR PRODUCTS